Varma hjortron och parfait är en lyckad kombination.
Instruktioner
- Vispa äggulor, socker och vaniljsocker hårt.
Blanda ner osten i äggpöset.
- Vispa grädden till mjukt skum, parfaiten blir torr om man vispar grädden för mycket, och vänd ner gräddskummet i smeten.
- Häll parfaitsmeten i en sockerkaksform, eller i portionsformar som tål att stå i frysen.
- Sätt parfaiten i frysen minst 6 timmar, helst över natten.
- Ta ut parfaiten cirka 20 minuter före servering så att den mjuknar något.
- Garnera med hjortron som ljummats med sockret i micron.
- Njut!
Publicerat den
28 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Utsökt god, perfekt brytning med västerbottenosten till varma hjortron. mvh elma1951
Hur mycket vaniljsocker till receptet?
Hej! Förlåt, jag hade glömt att skriva att det ska vara 1 tsk vaniljsocker också Lycka till! Hoppas att det ska smaka bra!
Det var jättegott . Alla gästerna var nöjda. Det blir en femma.