Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Västerbottenparfait med ljumma hjortron

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Varma hjortron och parfait är en lyckad kombination.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker hårt. Blanda ner osten i äggpöset.
  2. Vispa grädden till mjukt skum, parfaiten blir torr om man vispar grädden för mycket, och vänd ner gräddskummet i smeten.
  3. Häll parfaitsmeten i en sockerkaksform, eller i portionsformar som tål att stå i frysen.
  4. Sätt parfaiten i frysen minst 6 timmar, helst över natten.
  5. Ta ut parfaiten cirka 20 minuter före servering så att den mjuknar något.
  6. Garnera med hjortron som ljummats med sockret i micron.
  7. Njut!

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • elma1951 12 november 2008

    Utsökt god, perfekt brytning med västerbottenosten till varma hjortron. mvh elma1951

  • lachris1 30 december 2009

    Hur mycket vaniljsocker till receptet?

  • ros 30 december 2009

    Hej! Förlåt, jag hade glömt att skriva att det ska vara 1 tsk vaniljsocker också Lycka till! Hoppas att det ska smaka bra!

  • lachris1 7 januari 2010

    Det var jättegott . Alla gästerna var nöjda. Det blir en femma.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.