Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

VÄSTERBOTTENSOST-SOPPA

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vansinnigt god och mättande. Soppan går inte värma upp om du har i äggula. Ska den värmas upp igen - så hoppa över äggulan

Ingredienser

Instruktioner

  1. Purjolök margarin o vetemjöl brynes i en panna försiktigt. Tillsätt svartpeppar och salt grönsaksbuljong o mjölk. Låt koka i 5 min. Dra pannan åt sidan. Vänd ner osten Soppan får EJ koka efter du tillsatt osten.
  2. Vispa en äggula och 1 dl grädde. Tillsätt och låt bli varmt. Toppa soppan med brödkrutonger, stekta i smör. Strö över lite klippt persilja

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.