Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Västerbottensostpaj

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Denna paj är verkligen supergod och dessutom mycket enkel att göra.Passar utmärkt till kräftor. Kan även ätas som förrätt eller varför inte på buffébordet?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör pajdegen (smör, mjöl, vatten) och tryck ut den i en form. Förgrädda den i ugnen ca 10 minuter.
  2. Vispa ägg och crème fraichen lätt och rör även ner den rivna osten. Salta och peppra.
  3. Häll över "smeten" i pajskalet och grädda i ugnen ca 20 minuter på 225 grader.
  4. När pajen är färdiggräddad klickar du ut löjrom på pajen och strör över dill.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • miramamman 20 augusti 2009

    Supergod vb paj. Och dessutom var den enkel att göra., ps den passar även till surströmming ;-))

  • ceciliaw 6 februari 2011

    Tyvärr saltade jag lite för mycket, men bortsett från det superbt!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.