Enkel att förbereda och alltid lika populär! Kvarg gör att bottnen inte smular sig. Denna paj kan du skära i bitar och äta som plockmat utan bestick.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Häll mjöl, kvarg, smör & rapsolja och salt i en bunke. Arbeta ihop till en elastisk deg med fingrarna och lägg degen i en plastpåse. Platta ut degen till en platta och lägg i kylen i 30 minuter.
- Tryck ut pajdegen i en form ca 24 cm i diameter med löstagbar kant. Förgrädda pajskalet i ca 15 minuter. Sänk värmen till 175 grader.
- Hetta upp oljan och stek spenaten mycket hastigt så att den blir mjuk. Lägg spenaten i pajskalet och strö över riven västerbottenost och den avrunna ansjovisen.
- Vispa ihop ägg och créme fraiche. Tillsätt salt och peppar och häll smeten i pajskalet. Grädda 25-30 minuter. Låt svalna och skär i bitar.
Publicerat den
21 juni 2014
Liknande recept
Skriv kommentar