Krispigt grönt förgyller västerbottenspajen med ost i både pajskal och fyllning.
Instruktioner
- Skär smöret i mindre bitar. Nyp ihop det med mjölet i en bunke till en grynig massa. Tillsätt ½ tsk salt och riven ost. Blanda väl.
- Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en jämn deg.
- Tryck ut degen i en pajform ca 28 cm i diameter.
Nagga bottnen med en gaffel. Ställ i kylen ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Förgrädda pajskalet i ca 25 minuter. Låt svalna.
- Vispa ihop ägg, mjölk, 1 tsk salt och 2 krm peppar.
Strö ut den rivna osten i pajskalet. Häll på äggstanningen.
- Grädda mitt i ugn ca 15 minuter.
- Skär broccolin i buketter. Skär bort den nedre torra delen på sparrisen. Koka broccoli och sparris i lättsaltat vatten ca 1 minut. Häll av och kyl snabbt i kallt vatten.
- Dela, kärna ur och skär paprikan i strimlor. Dela tomaterna. Skär spenaten i strimlor.
- Fördela grönsakerna över pajen och grädda ytterligare i ca 20 minuter.
Publicerat den
19 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar