Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Västerbottenspaj med kallrökt skinka och oliver

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Enkel och smakrik sommarpaj som går att förbereda. Serveras kall eller försiktigt värmd i micron. Fyllningen kan smaksättas med 1 tsk stött kummin eller 1 dl hackade soltorkade tomater, oliver eller rostade nötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg ut degen i en smord pajform. Vik till degen så att den ligger lite böjd, ca 3 cm över kanten på formen. Nagga botten med en gaffel och grädda 10 minuter. Låt svalna.
  3. Koka upp grädde och kryddor, rör ner osten. Låt osten smälta. Smaka av med salt och peppar och häll i pajformen. Låt svalna i kylen över natten.
  4. Garnera med skinka, salladsblad, oregano, oliver och paprikapulver. Matlagningsgrädden kan bytas ut mot visp- eller mellangrädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.