Lyxig ostpaj med krämig löjromstopping, lättlagad och fantastiskt god
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
Pajdegen: Arbeta ihop smör och mjöl i matberedaren till en smulig massa. Tillsätt vattnet och mixa ihop till en smidig deg. Tryck ut pajdegen i en pajform, 24 cm i diam. Nagga i botten och förgrädda pajskalet i ugnen ca 10 minuter.
- Fyllning: Vispa ägg och grädde. Tillsätt osten. Smaka av med salt och peppar. Häll fyllningen i pajskalet och grädda tills pajen stelnat, ca 20 minuter. Låt svalna.
- Topping: Blanda créme fraiche, löjrom och kryddgrönt. Smaka av med salt och peppar. Bred ut löjromsblandningen ovanpå pajen och servera. Garnera med citronskiva och lite exta löjrom.
Publicerat den
31 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegod som förrätt eller till kräftorna. Jag brukar ta 6dl ost och 1 dl matgrädde i pajen. Brukar bara klicka ut créme fraiche med löjrom ovanpå varje bit om man inte räknar med att hela pajen går åt.
Att toppa ostpajen med creme fraiche och löjrom är verkligen en super ide´. Blev överraskad över hur mycket godare det blev!