Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Västerbottenspaj med saffran

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Saffran ger en touch av jul och gör pajen uppiggande gul. Pajen kan med fördel göras någon dag i förväg så att smakerna får sätta sig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, smör och salt till en grynig massa. Knäck i ägget och blanda snabbt ihop till en jämn deg. Tryck ut degen i en pajform eller en kakform med avtagbara kanter. Låt formen stå i kylen i minst 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Täck kanterna med folie. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter. Ta bort folien.
  4. Vispa ägg, grädde och saffran lätt i en skål. Riv osten och rör ner i smeten. Krydda med salt och peppar. Häll fyllningen i pajskalet.
  5. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 30 minuter eller tills pajen stannat och fått fin färg. Låt pajen svalna något. Skär den sedan i fina små bitar och lägg upp på ett fat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.