Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Västerbottenspaj - Västerbotten

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En paj för alla tillfällen, fest och vardag. God att äta både kall och varm, tillsammans med en god räksallad eller som en del i en buffé.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200°C. Hacka ihop vetemjöl, grahamsmjöl, 1/2 tsk salt och finfördelat smör. Gärna i matberedare. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 28 cm i diameter. Gör kanten hög. Nagga degen och låt den vila i kylskåpet 30 minuter. Vispa upp ägget och pensla skalet. Förgrädda pajskalet i 10 minuter. Ta ut pajen och sänk värmen till 150°C. Koka upp mjölk och grädde, ta av från värmen. Blanda i osten, rör om tills den har smält. Vispa ner äggen i ostblandningen. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda pajen i ca 45 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.