Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Västerbottensskorpor

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

De knapriga ostskorporna är väldigt goda även som snacks till ett glas öl.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200º.
  2. Riv osten fint på rivjärn.
  3. Rör smör, socker och salt poröst. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver. Blanda i osten.
  4. Dela degen i 3 bitar som formas till längder, ca 40 cm långa. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och tryck till dem något.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Ta ut och låt längderna svalna något innan de skärs i ca 2 cm breda bitar på snedden, med vass kniv.
  6. Sänk ugnsvärmen till 100º. Torka skorporna mitt i ugnen ca 2 timmar.
  7. Stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar i ugnen tills de är riktigt torra. Förvara dem i en burk med lock.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.