Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Västerbottnisk kräftpasta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

I den här pastasåsen är det bara godsaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt beskrivningen på paketet. Gör undertiden kräftsåsen Rensa bort tarmen från kräftstjärtarna. Skär dem i två delar vardera. Skär sockerärterna i två bitar på snedden. Skala och hacka löken.
  2. Fräs löken tills den blir genomskinlig i smör i en kastrull. Tillsätt sockerärterna och fräs ytterligare några minuter. Tillsätt crème fraiche och hummerfond. Låt såsen koka upp och späd med ½-1 dl vatten. Rör ner den rivna osten och låt den smälta. Tillsätt kräftstjärtar och dill strax innan servering och smaka av med salt och peppar. Blanda ner pastan i såsen och servera rykande het.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.