Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Västergyllen äppelkaka

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Saftig äppelkaka som går hem hos alla.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka ihop vetemjöl, smör, socker och kallt vatten till en deg (enklast i matberedare). Tryck ut degen i pajform. Nagga botten. Tryck fast en bit aluminiumfolie inuti formen, så att degen täcks, detta för att hålla kanterna på plats under gräddning. Sätt in kakbotten i 225 grader i ca 15 minuter.
  2. Gör fyllningen under tiden. Rör smör och socker poröst, tillsätt äggen ett i sänder, maizena och sist de skalade och rivna äpplena.
  3. Ta ut kakan ur ugnen och bred över äppelsmeten. Sätt in kakan i ugnen igen, nu i 175 grader och grädda i ca 25 minuter. Kakan ska vara lite fuktig i mitten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.