- Serverar: 4-5 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Älskar denna äppelpaj som mamma ofta gör! En variant med rivna äpplen istället och enkel att göra!
Instruktioner
- Blanda mjöl, socker och bakpulver.
Hacka matfettet för hand el. i matberedare.
Tillsätt ägget och arbeta hastigt samman degen.
Tryck ut drygt hälften av degen i en smord, rund ugnssäker form 20-22cm i diameter.
Bred ut de rårivna äpplena i formen.
Täck med resten av degen utkavlat till ett lock.
Nagga och tryck till kanterna.
- Sätt in den och grädda i nedersta delen av ugnen i 175 grader i ca 30 min.
- När den har svalnat något så sikta florsocker över den.
Publicerat den
10 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hur länge ska pajen vara i ugnen???
Den var jätte god enligt familjen. La fram recepet i morse för svärmor skulle komma på besök. Sonen baka och det blev en kanon fin kaka. Ögat ska njuta också tycker jag. Svärmor tyckte den var kanon god för hon tål inte kanel och äntligen en kaka utan. Nu när jag komhem är det en liten kant kvar. Bra betyg
Den här var jätte god paj. Jag gjorde inte lock på, sätte remsor ist. Vacker och god!!
Glömde ge betyg. Klar 5;a hos oss!!
Hej! En god paj som också gick hem hos gästerna
Den godaste av de varianter som ligger ute på matklubben. Rekommenderar dock att tillsätta 1 tsk vaniljsocker i degen. Saftig och supergod äppelkaka!
Kanonbra paj, även jag hade 1tsk vaniljsocker i. Även kanel på äpplena.