Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Västgötakringlor eller Sockerringar

 
  • Serverar: 60 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Detta är en av de bästa småkakor jag serverar.

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret och blanda ned grädden. Låt det bli fingervarmt. Lös jästen i lite av gräddblandningen. Arbeta in mjölet till en smidig deg. Arbeta degen en stund på bakbordet. Rulla ut till en längd, dela i 60 bitar. Rulla varje del fingertjock. Forma till en rund ring och doppa i pärlsocker. Lägg på smord plåt (eller bakplåtspapper). Låt jäsa i ca 15 min. Grädda i 200 grader (ej varmluft) i ca 10 min eller tills de fått färg. Eftertorka ringarna i ca 100 grader ca 35-40 min, tills det blivit torra.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.