Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Västindisk kokostårta

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Läcker, exotisk och annorlunda..

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smöra en rund form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter och klä botten med ett bakplåtspapper. Sätt ugnen på 180 grader
  2. Lägg 175 g av smöret i en skål tillsammans med socker, ägg, vetemjöl, bakpulver och muskot. Rör kraftigt till en slät smet och rör därefter ner kokosflingor och 2 msk av kokosgrädden.
  3. Fördela smeten i formen och grädda kakan i 25 min eller tills provstickan känns torr. Låt kakan svalna i 5 min i formen innan du stjälper upp den på galler och drar bort bakblåtspappret. Låt kakan kallna under handuk
  4. Sikta ner florsockret i en skål tillsammans med resten av smöret och kokosgrädden. Rör ihop till en slät kräm. Dela kakan i två delar. Bred på ananassylt på en botten och bred sedan knappt hälften av smörkrämen ovanpå. Lägg den andra botten ovanpå. Bred på det sista av smörkrämen.
  5. Rosta kokosen i en torr stekpanna. Rör om hela tiden tills kokosen är gyllenbrun. Låt det kallna och strö den sedan över kakan

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.