Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Västkustpaj

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ansjovis och musslor är huvudingredienserna i denna goda och lättbakade paj. De skapar tillsammans en mustig kombination som få kommer att tacka nej till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med pajdegen. Blanda mjöl, matfett skuret i mindre bitar och kesella i en matberedare eller skål. Hacka snabbt samman allt till en deg. Platta ut degen något. Linda in den i plastfolie. Låt degen vila i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Kavla ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Nagga pajbottnen med en gaffel. Lägg en aluminiumfolieremsa runt kanten så att degen inte glider ner under gräddningen.
  3. Grädda pajskalet på galler i nedre delen av ugnen ca 8 minuter. Ta bort folieremsan. Grädda pajskalet ytterligare ca 5 minuter.
  4. Gör fyllningen: Låt musslorna rinna av. Spara spadet. Skiva purjolöken. Smält matfettet i en kastrull. Lägg i purjolöken och fräs den glansig. Pudra över mjölet och rör om. Späd med musselspad och mjölk. Låt stuvningen koka några minuter.
  5. Skär ansjovisen i bitar. Vänd ner musslor, ansjovisbitar, riven ost och hackad dill i stuvningen. Smaka ev av med lite salt och peppar. Häll stuvningen i det varma pajskalet.
  6. Gör garneringen. Skär tomaterna i klyftor. Garnera pajen med tomatklyftor och dillkvistar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.