Ansjovis och musslor är huvudingredienserna i denna goda och lättbakade paj. De skapar tillsammans en mustig kombination som få kommer att tacka nej till.
Instruktioner
- Börja med pajdegen. Blanda mjöl, matfett skuret i mindre bitar och kesella i en matberedare eller skål. Hacka snabbt samman allt till en deg. Platta ut degen något. Linda in den i plastfolie. Låt degen vila i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
- Kavla ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Nagga pajbottnen med en gaffel. Lägg en aluminiumfolieremsa runt kanten så att degen inte glider ner under gräddningen.
- Grädda pajskalet på galler i nedre delen av ugnen ca 8 minuter. Ta bort folieremsan. Grädda pajskalet ytterligare ca 5 minuter.
- Gör fyllningen: Låt musslorna rinna av. Spara spadet. Skiva purjolöken. Smält matfettet i en kastrull. Lägg i purjolöken och fräs den glansig. Pudra över mjölet och rör om. Späd med musselspad och mjölk. Låt stuvningen koka några minuter.
- Skär ansjovisen i bitar. Vänd ner musslor, ansjovisbitar, riven ost och hackad dill i stuvningen. Smaka ev av med lite salt och peppar. Häll stuvningen i det varma pajskalet.
- Gör garneringen. Skär tomaterna i klyftor. Garnera pajen med tomatklyftor och dillkvistar.
Publicerat den
19 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar