Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Västkustpaj II

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 50 minuter
Skriv ut

Härliga pajer (paj) med skaldjur smakar ljuvligt på utflykten men även som lite extra gott hemma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop till en deg. Lägg den kallt att vila ca 30 minuter.
  2. Tryck ut degen i 5-6 små pajformer. Nagga botten och sätt en aluminiumfolieremsa runt kanten. Ställ kallt på nytt ca 15 minuter.
  3. Förgrädda pajskalen mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills de har fått lite färg.
  4. Skala räkorna. Tina krabbsticksen och dela dem i mindre bitar. Ansa och strimla sellerin tunt. Hacka dillen.
  5. Ta bort folien från pajskalen. Fördela räkor, krabbstick, selleri och dill i pajskalen.
  6. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner majonnäs och senap. Fördela smeten över pajerna. Grädda i nedre delen av ugnen 8-10 minuter eller tills sufflén har fin färg.
  7. Garnera med räkor och dill.
  8. Servera genast tillsammans med en sallad.
  9. Tips! Mina pajformer var ca 12 cm i diameter och det blev 6 st. Du kan också göra en stor paj men grädda då i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
  10. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.