Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Våffelstrutar

 
  • Serverar: 9 portioner
Skriv ut

Passar både som dessert och kaffebröd

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mät upp vetemjöl, strösocker, bakpulver och salt i en bunke.
  2. Vispa samman äggulorna med mjölken och maragarinet.
  3. Häll mjölk- och äggsmeten över mjölblandningen och rör till en klimpfri smet.
  4. Vispa äggvitorna till skum och vänd ner i smeten.
  5. Värm våffeljärnet och pensla järnet till första laggen med lite fett. Grädda smeten och beräkna 1 dl till varje lagg.
  6. Fyllning: Vispa grädden, blanda med yoghurten och tillsätt bären.
  7. Lägg ett par matskedar yoghurtgrädde på varje våffla och rulla till en strut. Fäst eventuellt samman med tandpetare och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.