Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vallmo-och jordgubbsmazarin

(1 kommentar)  
Skriv ut

En underbart god paj till sommarens ljuvliga dagar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Använd en pajform som är ca 24 cm i diameter. Skär smöret i kuber och blanda hastigt ihop alla ingredienser till pajdegen. Lägg den i en plastpåse och låt den vila i kyl i 1 timme.
  2. Kavla ut degen och rulla upp den på brödkavel, flytta degen till pajformen och fordra den med degen. Jämna till kanterna och nagga botten med en gaffel. Sätt in formen i frysen 1 timme.
  3. Värm ugnen till 200 grader. Grädda pajskalet direkt från frysen ca 10 minuter. Ta ut formen och sänk temperaturen till 175 grader.
  4. Rör ihop smör, socker och vaniljsocker. Riv mandelmassan fint och blanda ner. Rör i ägget ett i taget. Vänd i mjölet och vallmofröna. Blanda maizena och socker i en bunke, vänd ner jordgubbarna i maizenablandningen.
  5. Bred ut mazarinmassan över pajbotten och fördela jordgubbarna över massan, tryck ner jordgubbarna en bit i fyllningen.
  6. Sätt in i ugnen och grädda i 30-35 minuter. Låt svalna.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Annafbg 8 juli 2009

    Mycket god, och det blev väldigt dekorativt med vallmofröna i smeten. Tack för ett härligt recept!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.