Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vallmobollar med ost (som drinktilltugg)

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 75 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Hittade detta receptet när jag köpte vykort häromdan, och blev nyfiken på att pröva. Blev både snopen och överraskad, för dom är Jättegoda!

Ingredienser

Instruktioner

Koka upp fett och vatten. Rör i mjölet med en kraftig visp till smeten släpper ifrån kanterna. Obs! Rör / vispar man för länge så faller dom ihop istället för att puffa upp sig Ta kastrullen från värmen, låt svalna lite, och rör sedan ner ett ägg i taget och därefter hälften av vallmofröerna, samt osten. (jag har även bytt ut osten mot blåmögelost, också jättegott, så ta det ni tycker bäst om) Klicka ut teskedsstora klickar på en plåt med bakpapper, och grädda i mitten på ugnen ca 20 min, 200 grader Dom puffar upp sig till nästan dubbla storleken, och ska vara lite kladdiga i mitten, då är dom godast.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • CiinaC 13 december 2010

    TIPS! Ibland när jag har gjort bollarna så har dom blivit platta, när jag tar ut dom (rört för mycket). Kom att tänka på att smeten påminner lite om frityrsmet, så jag prövade att fritera med lite olja i en kastrull. Detta är inget jag gör ofta, och utan termometer, fritös eller en aning om hur det skulle se ut när jag la i dom - så var det ren chansning (som gick hem). Det tog en stund, men var värt den tiden. Dom håller formen och ytan blir krispig. Så tipset är: Pröva att fritera dom! / Ciina

  • Ann1Ksen 24 maj 2012

    Kan man frysa dom?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.