Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vallmobröd

 
  • Serverar: 28 portioner
Skriv ut

gott och smidigt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm vatten och mjölk fingervarmt. Lös jästen. Klicka i margarin och tillsätt därefter salt, socker och ägg. rör om. Blanda ner mjölet och arbeta degen smidig och blank.
  2. Täck över och jäs ca 30 min.
  3. Stjälp upp degen och knåda den lätt. Kavla ut till rektangulär platt, ca 28x48 cm.
  4. Pensla ytan med uppvispat ägg och strö över vallmofrö. Sporra eller skär ut rutor ca 7x7 cm, lägg dem på plåt. Jäs ca 40 min. Grädda i 250 grader ca 6-10 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.