Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vallmokaka med apelsin

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Rostade vallmofrön ger spännande smak åt den skivade kakan i bakgrunden.

Ingredienser

Instruktioner

1. Rosta vallmofröna lätt i en torr stekpanna. Rör om hela tiden, så att inte fröna bränns. 2. Vispa samman matfett och farinsocker tills det är pösigt. Rör ner äggen, ett i taget. Rör kraftigt. 3. Blanda ner lättfil och apelsinsaft, lite i taget. Rör sedan ner frön, vaniljsocker, salt, apelsinskal och till sist mjölet. Blanda väl. 4. Häll smeten i en smord och bröad form som rymmer ca 2 liter. Grädda i 175* ca 50-60 minuter nederst i ugnen. Pröva med en sticka. 5. Låt kakan svalna en stund innan den stjälps upp. Tips! Smaksätt en burk (250 g) Kesella gourmet med 1/2 dl flytande honung och rivet apelsinskal av 1/2 apelsin och bjud till vallmokakan vid festliga tillfällen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.