Saftig och vacker kaka med fräscha tillbehör.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och strö en kakform med vallmofrön.
- Koka upp mjölk och vallmofrön, låt svalna. Vispa smör och socker fluffigt. Rör ner äggen, ett i taget.
Blanda i blodapelsinsaften och det rivna skalet. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten. Häll i vallmomjölken och blanda.
- Fyll formen med smeten och grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Låt svalna en aning och stjälp upp den ur formen.
- Skala och skär ut hinnfria klyftor av blodapelsinerna. Dela granatäpplet och bryt i bitar. Pilla ut kärnorna. Blanda blodapelsin och granatäpple till en fruktsallad. Rör florsocker och lite vatten precis så att det löser sig och blir en jämn glasyr.
- Lägg upp kakan på ett fat och ringla över glasyren. Servera med fruktsalladen.
Publicerat den
2 november 2013
Liknande recept
Skriv kommentar