Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vallmolax med blomkåls- och broccolimos

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

De små blå vallmofröna blir krispiga i stekpannan och passar fint till det ljusgröna milda moset.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka blomkålen och broccolin mjuka i vatten, i samma kastrull. Häll av vattnet och mixa kålen med stavmixen eller i matberedare. Rör ner grädden, salt och peppar.
  2. Tina laxen om den är frusen eller skär en färsk laxsida i lagom filébitar. Salta och peppra lite lätt. Häll ut vallmofröna i en djup tallrik och lägg sedan laxfiléerna en och en i "paneringen". Fröna fastnar lätt men du behöver inte nödvändigtvis få frön på de ytor som inte ska stekas. Stek laxfiléerna i smör på medelstark värme, ca 6 minuter på varje sida.
  3. Lägg alfalfagroddarna i en skål och tillsätt rödlöken skuren i tunna skivor. Häll på olivolja, balsamvinäger, salt och peppar.
  4. Servera laxen med moset och groddsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.