De små blå vallmofröna blir krispiga i stekpannan och passar fint till det ljusgröna milda moset.
Instruktioner
- Koka blomkålen och broccolin mjuka i vatten, i samma kastrull.
Häll av vattnet och mixa kålen med stavmixen eller i matberedare. Rör ner grädden, salt och peppar.
- Tina laxen om den är frusen eller skär en färsk laxsida i lagom filébitar. Salta och peppra lite lätt.
Häll ut vallmofröna i en djup tallrik och lägg sedan laxfiléerna en och en i "paneringen". Fröna fastnar lätt men du behöver inte nödvändigtvis få frön på de ytor som inte ska stekas.
Stek laxfiléerna i smör på medelstark värme, ca 6 minuter på varje sida.
- Lägg alfalfagroddarna i en skål och tillsätt rödlöken skuren i tunna skivor. Häll på olivolja, balsamvinäger, salt och peppar.
- Servera laxen med moset och groddsallad.
Publicerat den
4 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar