Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vallmorutor

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Tycker dom är goda som bröd till buffén eller som frukost bullar.

Ingredienser

Instruktioner

Smält fettet, häll i mjölken, värm till 37 grader. Rör ut den smulade jästen i degspadet. Tillsätt salt, socker och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig och låt den jäsa i ca 30 min. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda degen. Lägg den i bakpappersklädd långpanna. Kavla eller platta ut degen så att den täcker bottnen på långpannan. Tryck med en kniv degen i lagom stora bitar o jäs i ca 20 min. Pensla med ägg och strö på vallmofrön. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min i 225 grader. Låt brödet kallna på galler under bakduk. Bryt isär det när brödet är kallt. Går bra att frysa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.