Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Valnöts- & aprikosbröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Baka bröd är roligt! Här ett med aprikos, solrosfrön och valnötter. Trevligt också att ta med som gåva när man är bortbjuden. (se bildförslag)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll vetemjöl, rågsikt och salt i en stor bunke. Rör ut jästen i kallt vatten och häll det över mjölet. Tillsätt sirapen och flytande smör.
  2. Arbeta ihop degen i mixer ungefär 7 minuter.
  3. Blanda ihop valnötter, solrosfrön och aprikoser och tillsätt i degen. Blanda ca 20 sekunder.
  4. Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord, täck med bakduk och låt vila i 20 minuter.
  5. Dela degen i två bitar. Knåda dem försiktigt släta. Platta ut lite och forma limpor.
  6. Lägg över limporna på plåt med bakplåtspapper. Pensla med vatten och garnera med solrosfrån. Tryck till fröna lite. Strö gärna lite grovt rågmjöl över. Låt jäsa till dubbel storlek ca 50 minuter.
  7. Gör några snitt i bröden och ställ in plåten i 250 g på nedersta falsen. Spraya gärna in vatten i ugnen för knaprighet.
  8. Sänk värmen direkt till 200 g och grädda i 25-30 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Bagarbabe 19 juli 2008

    Riktigt goda bröd! Bakade dem härom veckan, fast jag hade vanligt vetemjöl och så ökade jag mängden aprikoser och valnötter o en gnutta jäst till:)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.