Enka och goda rutor. I receptet står inte nämnt något om mängden mjöl, men i andra brownieliknande kakor står det angivet 85 g mjöl. Så man kan prova med det.
Instruktioner
- Rör smör och socker i en kastrull på svag värme tills sockret lösts upp. Hetta upp under omrörning i ytterligare 1 minut. Blandningen kommer att bubbla lite, men låt den inte börja koka. Låt svalna i 10 minuter.
- Rör ner ägg och äggula i blandningen. Sikta ner mjöl och kanel, tillsätt valnötterna och rör tills det är precis blandat. Smöra en fyrkantig bakform 18x18 (brownieform) och lägg ett bakplåtspapper i botten. Häll kaksmeten i formen och grädda i 180 grader varm ugn i 20-25 minuter eller tills den känns lite seg i mitten. Stick en provsticka i mitten; när den är torr är kakan färdig.
- Låt kakan svalna några minuter i formen och lossa den sedan genom att föra en kniv längs kanterna. Stjälp upp kakan på ett bakgaller och dra av bakplåtspapperet. Låt den kallna helt och skär den sedan i rutor.
- Ät och njut.
Publicerat den
3 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
står ju inte hur mkt mjöl man ska ha.