Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Valnöts- och kanelrutor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 9 portioner
Skriv ut

Enka och goda rutor. I receptet står inte nämnt något om mängden mjöl, men i andra brownieliknande kakor står det angivet 85 g mjöl. Så man kan prova med det.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör och socker i en kastrull på svag värme tills sockret lösts upp. Hetta upp under omrörning i ytterligare 1 minut. Blandningen kommer att bubbla lite, men låt den inte börja koka. Låt svalna i 10 minuter.
  2. Rör ner ägg och äggula i blandningen. Sikta ner mjöl och kanel, tillsätt valnötterna och rör tills det är precis blandat. Smöra en fyrkantig bakform 18x18 (brownieform) och lägg ett bakplåtspapper i botten. Häll kaksmeten i formen och grädda i 180 grader varm ugn i 20-25 minuter eller tills den känns lite seg i mitten. Stick en provsticka i mitten; när den är torr är kakan färdig.
  3. Låt kakan svalna några minuter i formen och lossa den sedan genom att föra en kniv längs kanterna. Stjälp upp kakan på ett bakgaller och dra av bakplåtspapperet. Låt den kallna helt och skär den sedan i rutor.
  4. Ät och njut.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • liyah4_evah 22 oktober 2008

    står ju inte hur mkt mjöl man ska ha.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.