Vetebullen – denna älskade kändis – här fått en ny och spännande fyllning. Istället för smör används aprikosmarmelad som får samsas med russin och valnötter.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Smält smör och häll i mjölken. Låt blandningen bli fingervarm, 37 grader.
- Häll lite av degvätskan över jästen. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av degvätskan.
- Rör ner socker, mandelmassa och salt. Tillsätt ägget. Blanda ner mjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig. Låt degen jäsa cirka 1 timma.
- Rosta valnötterna i en het, torr panna tills de fått lite färg. Låt nötterna svalna. Blanda nötterna med råsocker, kanel och russin.
- Kavla ut degen på ett lätt mjölat bakbord till en rektangel, ca 30x40 cm. Bred ut aprikosmarmeladen på degen. Strö sedan över nöt- och russinblandningen.
- Rulla samman degen från långsidan och dela längden i 20 bitar. Lägg bullarna med snittytan uppåt i bullformar av papper. Låt bullarna jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
- Pensla bullarna med ägg. Grädda dem sedan 12-15 minuter mitt i ugnen.
Publicerat den
23 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar