Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Valnötsbollar med rostade päron och spenatpesto

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Har du inte testat att rosta palsternackor, potatis och päron tillsammans så är det ett måste. Tillsammans med krispiga valnötsbollar och en pigg spenatpesto blir detta en rätt som du sent kommer att glömma!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Valnötsbollar: Hacka den gula löken fint. Släng ner den, valnötterna och persiljan i en matberedare. Mixa till en fin puré. Häll av spadet från bönorna och skölj i kallt vatten. Låt rinna av och häll sedan ner i matberedaren. Mixa även ner ljus sojasås, majsstärkelse, torkad salvia, salt och svartpeppar. Låt smeten vila i 10 minuter. Rulla bollar av smeten och stek dem gyllenbruna i lite olja.
  2. Rostade päron och palsternackor: Sätt ugnen på 200 grader. Skala palsternackorna och potatisarna och skär i klyftor. Kärna ur päronet och skär även det i klyftor. Rosta allt i ugnen i 20-30 minuter eller tills allt har fått fint med färg.
  3. Spenatpesto: Släng ner babyspenat, pressade vitlöksklyftor, olivolja, citronsaft, salt och svartpeppar i en mixer. Mixa till en slät pesto. Du kan även göra detta med hjälp av en stavmixer.
  4. Servera de krispiga valnötsbollarna tillsammans med rostade päron, palsternackor och spenatpesto.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.