Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Valnötsbröd

 
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Underbart valnötsbröd

Ingredienser

Instruktioner

Hacka valnötterna och koka upp dem i vattnet. Tillsätt matfett och låt svalna till 37°. Smula ner jästen och rör om tills den löst sig. Tillsätt ägg, sirap, salt, grahams- och merparten vetemjölet och arbeta degen smidig. Låt jäsa under bakduk c:a 40 min. Arbeta degen på mjölat bakbord och dela in den i 30 lika stora delar. Forma runda bullar, lägg på bakplåtspappersklädd plåt och jäs övertäckt c:a 30 min. Pensla med vatten och grädda mitt i ugnen i 225° c:a tio min. Smakar bäst nygräddade!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.