Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Valnötsbröd

(6 kommentarer)  
Valnötsbröd Valnötsbröd Valnötsbröd
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Baka det! Du kommer inte ångra dig

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm vattnet så att det blir fingervarmt. Smula ner jästen i en degbunke och rör sedan ut jästen med en del av vattnet. Tillsätt övriga ingredienser. Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen kraftigt. Jäs övertäckt i cirka 40 minuter.
  2. Knåda degen och forma till 2 bröd. Alternativt smörj 2 formar och dela degen mellan dessa två. Låt jäsa övertäckt i cirka 30 minuter.
  3. Ugnsvärme 225 grader.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen. Sänk värmen till 175 grader efter 10 minuter. Fortsätt grädda i cirka 35 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • meet 5 juli 2008

    Nyjäst

  • sparta 15 augusti 2010

    Det här brödet var verkligen gott.Tack för receptet!

  • Goldwing 8 januari 2011

    Detta bröd har jag bakat "femtielva" gånger, Kanongott bröd och lätt att baka. Tack för ett bra recept!

  • tinafinis 2 april 2012

    3 tsk salt, känns som om min deg blev lite väl salt?

  • karhed 25 april 2012

    Hela familjens favoritbröd! Jag brukar slänga i lite russin också, då blir det ännu godare. Tack för ett bra recept!

  • Bubbismamma 11 juni 2012

    Jättegott bröd! Familjens - framför allt barnens - nya favoritlimpa!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.