Baka det! Du kommer inte ångra dig
Instruktioner
- Värm vattnet så att det blir fingervarmt. Smula ner jästen i en degbunke och rör sedan ut jästen med en del av vattnet.
Tillsätt övriga ingredienser. Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen kraftigt. Jäs övertäckt i cirka 40 minuter.
- Knåda degen och forma till 2 bröd. Alternativt smörj 2 formar och dela degen mellan dessa två. Låt jäsa övertäckt i cirka 30 minuter.
- Ugnsvärme 225 grader.
- Grädda i nedre delen av ugnen. Sänk värmen till 175 grader efter 10 minuter. Fortsätt grädda i cirka 35 minuter.
Publicerat den
5 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Nyjäst
Det här brödet var verkligen gott.Tack för receptet!
Detta bröd har jag bakat "femtielva" gånger, Kanongott bröd och lätt att baka. Tack för ett bra recept!
3 tsk salt, känns som om min deg blev lite väl salt?
Hela familjens favoritbröd! Jag brukar slänga i lite russin också, då blir det ännu godare. Tack för ett bra recept!
Jättegott bröd! Familjens - framför allt barnens - nya favoritlimpa!