Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Valnötsbröd

 
Skriv ut

Ett franskt recept

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samtliga ingredienser, saltet kan tillsättas senare så inte jäsningen hämmas. Det tar 6 till 8 minuter med hjälp av en hushållsassistent. Tänk på att börja blanda långsamt tills degen blir slät, sedan kan du öka hastigheten lite så degen får mer elasticitet.
  2. Salta ett par minuter innan degen är färdigblandad. För ett bra resultat bör degen vara 24–26 grader och ganska mjuk, det går bra att tillsätta lite vätska efter ett par minuter, prova dig fram och hitta ditt eget recept.
  3. Tillsätt valnötter någon minut före degen är färdigblandad.
  4. Plasta in degen och låt den jäsa ca 90 minuter i rumstemperaturen 25-30 grader.
  5. Forma degen försiktigt till något avlånga bröd, låt det jäsa ytterligare 90 minuter under duk.
  6. Grädda 10 minuter i 225 grader. Sänk värmen till 175 grader och grädda ytterligare 35-40 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.