Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Valnötsbröd

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Blev mycket gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ljumma yoghurten till 37 grader. Smula ner jästen i en degbunke, häll yoghurten över. Rör tills jästen är löst. Grovhacka valnötterna och rör ner i yoghurtblandningen. Tillsätt olivolja och salt.
  2. Arbeta in mjölet. Bearbeta degen 7- 8 min. Låt jäsa under bakduk i 45 min. Forma degen på lätt mjölat bakbord till en limpa och lyft över den i en smord 2- liters bakform. Låt jäsa under bakduk i 20 min. Placera formen mitt i ugnen. Grädda brödet i 10 min. Sänk värmen från 250 till 200 grader och grädda i ytterligare 30 min.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • FarmorMaya 8 juli 2009

    Snabbt, Lättbakat och alldeles underbart god. Perfekt till vår lilla familj.

  • Lennart_58 9 november 2009

    Ahhh, en fullpoängare, (5). Ett jättegott bröd, tack för receptet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.