Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Valnötsbröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Gott lättbakat bröd med krispig yta!

Ingredienser

Instruktioner

Lös jästen i vattnet i en stor bunke. Häll i salt och olja och rör om. Tillsätt de båda mjölsorterna lite i taget. Arbeta degen för hand eller i maskin i ca 10 minuter Krossa valnätterna lite lätt i handen. Hacka dem inte, då kan brödet bli beskt och få en lila ton. Blanda ner nötterna snabbt i degen och knåda den så att valnötterna fördelas i hela degen. Låt degen jäsa övertäckt med duk i 1 timma. Ta upp degen på bakbordet och dela den i 3 delar. Baka ut till 3 limpor som läggs på tvären på bakplåtspapper i en långpanna . Skär skåror med en vass kniv och låt jäsa övertäckt med duk ca 40 mínuter Gräddas i 220 grader ca 40 minuter. Spraya bröden med vatten några gånger under gräddningen för att få en krispig yta på bröden. Låt svalna på galler.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Amika 22 februari 2010

    Det här verkar gott, det ska jag prova! :) Det jag skulle vilja tillägga när man bakar valnötsbröd, som ett tips till andra är att inte knåda degen för länge när man knådar in valnötterna. För då kan de bilda blåsyra i degen som är ett giftigt ämne som inte är bra för kroppen. Bara ett litet tips. :) Mvh Jonna

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.