Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Valnötsbröd med rågsurdeg

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Det här goda valnötsbrödet är gjort på rågsurdeg!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i vattnet och blanda sedan i de andra ingredienserna. Knåda till en blank deg och jäs i 45 minuter.
  2. Forma degen till två bröd. Jäs på smord plåt till dubbel storlek. Sätt ugnen på 250 grader.
  3. Sätt in bröden i ugnen. Spraya ugnsbotten med vatten. Sänk sedan temperaturen till 210 grader. Grädda i ca 20 minuter. Låt bröden svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.