Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Valnötsbullar

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Lyxiga små bröd fyllda med nötter och smör - här är brödet du kommer att baka många gånger.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull, annars häll i oljan. Tillsätt vattnet och låt degvätskan bli fingervarm. Smula ner jästen i en bunke. Häll lite av degvätskan över jästen och rör så att den löser sig. Tillsätt resten av degvätskan, salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs under bakduk 1 timme.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lite. Dela den i två delar. Kavla var och en av dem till en rektangulär platta, 25x50 cm. Bred på smöret. Hacka valnötterna grovt och fördela ovanpå.
  3. Rulla ihop degen till en rulle från långsidan och skär den i 12 delar, ca 4 cm breda. Platta till varje bulle något och lägg den med skarven ner på en plåt med bakplåtspapper. Jäs bröden under bakduk ca 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över grovhackade valnötter. Grädda bröden ca 10 minuter tills de fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.