Lyxigt syndigt god valnötsglass! Jag har tillsatt valnötterna hela men vill man hacka dem gör man det, det är en smaksak.
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull. Tillsätt valnötterna hela och blanda ner florsockret lite i taget. Tillsätt två msk strösocker och var noga med att nötterna inte bränns men att sockret samtidigt smälter. Sprid ut på ett bakplåtspapper och låt svalna.
- Vispa äggulorna och strösockret med elvisp. Vispa grädden hårt och rör ner det i sockret och äggulorna. Hacka dajmen och blockchoklad och tillsätt. Tillsätt även valnötterna. Häll i en stor burk med lock och frys. Servera tidigast 4 timmar senare. Ta fram den lite tidigare innan du serverar den så den är lätt att skopa.
Publicerat den
17 februari 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
SJukt god, det är den godaste glassen jag ätit någonsin, ( du får ändra på florsocker och skriva hur mycket det skulle va, nu vet jag ju att det var ½ dl men inte alla andra)