Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Valnötskrokar

 
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

Dessa lyxiga godbitar med valnötter och choklad är mycket lätta att baka. Gör gärna en dubbel sats, de är perfekta att ta fram ur frysen vid oväntat besök. Till dig som godkänner: Finns ett annat recept på valnötskrokar, men det är inte samma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör matfett och socker poröst och luftigt. Använd gärna en elvisp.
  2. Hacka eller mal valnötterna. Rör ner nöthacket, mjöl och vätska i matfettsblandningen. Rulla ut degen till fingertjocka längder. Skär dem i ca 8 cm långa bitar.
  3. Böj de små degrullarna till krokar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Grädda valnötskrokarna mitt i ugnen ca 12 minuter.
  4. Gör garneringen. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Doppa ena änden av kakorna i chokladen. Lägg dem på smörgåspapper och låt chokladen stelna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.