Marängen kan du baka ett par dagar i förväg och förvara i rumstemperatur. Men tänk på att det är viktigt att den friska citrongrädden läggs på precis vid serveringen så att marängen inte blir mjuk och kladdig.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 140°.
- Grovhacka nötterna. Rita en rundel på ett bakplåtspapper, 26–28 centimeter i diameter. Smörj och mjöla rundeln.
- Vispa äggvitorna till styvt skum. Rör ner sockret och fortsätt vispa tills smeten är tjock, seg och blank. Vänd då försiktigt ner ättikssprit, majsstärkelse och nöthack.
- Bred ut smeten på bakplåtspappret. Grädda marängbottnen i mitten av ugnen 1 1/2 timme. Stäng av värmen. Låt marängen eftertorka i ugnen minst 3 timmar, men gärna över natten.
- Vispa grädden. Rör lemon curd mjuk och vänd ner den i grädden.
- Bred citrongrädden över marängbottnen precis före servering. Lägg på rikligt med jordgubbar och garnera med mynta.
Publicerat den
22 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar