Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Valnötsscones

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Afternoon tea Den engelska traditionen att förgylla en regnig eftermiddag med en stor kanna te, några pratsugna vänner och goda tillbehör, passar lika bra här i Sverige. Mild yoghurt honung och valnötskärnor ger saftiga och väldoftande scones.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Blanda mjöl, bakpulver, valnötter och salt. Finfördela smöret i blandningen och rör ner yoghurt. Arbeta ihop till en jämn deg. Dela degen i 2 delar och platta ut dem till tunna, runda kakor med mjölad hand på en plåt med bakplåtspapper. Skåra dem med kniv i 4 delar. Grädda i mitten av ugnen 12–15 min. Låt svalna. Dela dem och servera med smör och ost eller marmelad.
  3. Tips! Servera gärna med vispad crèmefraichegrädde , finns bland mina recept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.