Valnötstårta med äpple och kanel
Instruktioner
- Ugn 175°
- Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Blanda samman mjölet med bakpulver och kanel. Sikta ner det i äggsmeten. Rör till en jämn smet.
- Hacka valnötterna. Skala, kärna ur och finhacka äpplet. Rör ner valnötter och äpple i smeten.
- Häll smeten i en smord och bröad form, ca 25 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40-45 minuter eller tills kakan har fin färg och känns torr.
- Låt kakan vila en stund i sin form innan den stjälps upp och får kallna. Dela kakan i tre bottnar.
- Bred äppelmos över de två bottnarna. Vispa grädden och bred den över äppelmoset. Lägg samman bottnarna.
- Vispa grädden till garneringen och bred den över och runtom tårtan.
- Spritsa rutor på tårtan och lägg hackade valnötter i varje. Garnera med chokladplattor och marsipantomtar.
Publicerat den
6 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar