Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vanilj Cheesecake

 
Skriv ut

Denna cheesecake är annorlunda jämnfört med den klassiska cheesecaken som har en digestivebotten med en fyllning utav grädde och creme fraich som ska frysas i minst åtta timmar. Detta recepet är för dem som älskar cheesecake men inte orkar vänta i alla dessa timmar. Denna cheesecake ska in i ugnen! Cheesecakens botten går jättefort att göra, medan den är inne i ugnen en stund så görs fyllningen. Man tar ut botten från ugnen och kan direkt hälla i fyllningen, och så in i ugnen igen. Så enkelt är det! 1 eller 8 timmars cheesecake, vilken väljer du?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj valfri plåt lätt med smör, margarin eller olja.
  2. Bottnen: Börja med att vispa ihop smör och socker i en stor skål tills det blir slät och fluffigt. Tillsätt mjöl och salt och vispa tills allt är väl blandat och smuligt. Tryck ut degen jämnt på plåten och stoppa in i ugnen i 15-17 minuter
  3. Fyllning: Vispa socker, grädde och philadelphia i en skål tills det blir slät. Tillsätt ett ägg i taget. Skrapa ur innehållet utav 1/2 vaniljstång och rör ned i smeten (eller vaniljextrakt). tillsätt därefter mjöl och vispa tills allt är väl blandat. Häll över fyllningen på den varma botten (om den är klar) och stoppa sedan in plåten i ugnen igen i 23-26 minuter, tills fyllningen är stadig.
  4. Låt cheeshcaken svalna helt innan den skärs i bitar, eller stoppa in den i kylskåpet tills den ska serveras. Dekorera med gärna med bär och servera förslagsvis med vaniljglass, annars är den otroligt god utan med!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.