Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vanilj och blåbärsbullar

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Jättegod smak!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 37°C. Smula jästen i en bunke och tillsätt degspad tills jästen löst sig. Häll sedan ner salt, socker och cirka 2/3 av mjölet. Arbeta degen smidig. Jäs till dubbel storlek under bakduk ca 30-45 minuter.
  2. Fyllning Rör rumsvarmt smör, vaniljsocker, creamcheese och blåbär till en bredbar massa. Knåda degen noga på mjölat bakbord, arbeta in resten av det sparade mjölet. Dela degen i 2 delar. Kavla ut en del i taget till en tunn rektangel. Bred på fyllningen och rulla ihop. Skär varje degrulle i cirka 10 bitar, beroende på önskad storlek på bullarna. Lägg dem på plåtar täckta med bakplåtspapper.
  3. Jäs igen cirka 30 min. Pensla med uppvispat ägg och strö över lite rårörsocker.
  4. Grädda på 225°C i 5-7 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.