Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vanilj- och chokladhjärtan

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Mmmmm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mät upp ingredienserna till mördegen direkt på bakbord eller i en matberedare. Hacka snabbt samman till en deg. Täck degen med plastfilm och lägg kylskåpskallt att vila i ca 1 timme.
  2. Gör fyllningen medan degen vilar. Mät upp äggen, sockret, potatismjölet och kaffegrädden i en kastrull. Sjud upp blandningen under omrörning och ta kastrullen från värmen då tjocknar. Krämen får inte koka. Ställ åt sidan att svalna.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut mördegen tunt på mjölat bakbord. Skär ut bitar ur degen, så stora att de passar att lägga i smorda hjärtformar. Tryck varsamt ner degbitarna i formarna, men låt den överflödiga degen runt kanten finnas kvar.
  4. Smaksätt den kalla krämen med vaniljsockret. Vill du göra chokladhjärtan: rör även i kakaopulvret. Vill du göra både vaniljhjärtan och chokladhjärtan: dela krämen i två lika delar och smaksätt den ena med 1 1/2 msk kakaopulver. Fördela krämen i formarna.
  5. Kavla ut degresterna tunt och ta ut så stora bitar ur degen att de täcker varje hjärta. Tryck till runt kanterna så att det sluter tätt. Nyp bort den överflödiga degen och ställ formarna på bakplåt. Pricka några hål genom den översta degen in till fyllningen.
  6. Grädda formarna i mitten av ugnen i 12-15 minuter. Låt kakorna svalna en stund innan de försiktigt knackas ur formarna. Sikta florsocker eller kakaopulber över då kakorna ska serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.