Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vanilj och flädersky

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

...istället för glass till dina jordgubbar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda saft, vatten, socker och citron i en kastrull.
  2. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg stång och frön i kastrullen. Koka upp lagen och låt den koka några minuter.
  3. Tag upp vaniljstången och red av skyn med arrowrot till en simmig lag som får kallna.
  4. Lägg halverade jordgubbar i en skål, häll över lagen och låt jordgubbarna stå och dra åt sig av vanilj och fläder.
  5. Strö över flagad mandel och servera med god vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.