Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vanilj- och myntamarinerade jordgubbar

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Sommarens absoluta favoritdessert för mig! Fräsch, lagom lätt och vacker!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klyv vaniljstången på längden och lägg den, vattnet, sockret och myntakvistarna i en liten kastrull. Koka upp under omrörning och låt suda i ca tio minuter. Rör om då och då. Ställ lagen att svalna. Lägg jordgubbarna i en serveringsskål. Klyv dem om de är stora. Varva med finklippt mynta. Sila den avsvalnade lagen och häll över jordgubbarna. Låt stå och dra ½-2 timmar.
  2. Servera helst med mascarponeost till, men vaniljglass, turkisk yoghurt eller crème fraiche går också fint! Ett sötare skumvin passar underbart väl till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.