Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vanilj- & Sockerbullar

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 30-40 portioner
Skriv ut

De här Vanilj- & Sockerbullarna kräver att du gör en jäsdeg och en smet som blandas ihop, men det är helt klart värt detta lilla extramomentet för smaken är lysande och de är väldigt luftiga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med vaniljkrämen: Rör ut mjölet i lite av mjölken och blanda sedan i resten av mjölken i en gryta.
  2. Tillsätt äggulor, socker och vaniljsocker. Koka ihop till kräm och låt svalna.
  3. Jäsdeg: Smält margarinet och blanda i mjölken.
  4. Rör ut jästen i vätskan som du ser till är 37º.
  5. Tillsätt vetemjölet och blanda ihop till en deg du låter jäsa.
  6. Under tiden gör du smeten: Rör ihop margarin och socker ordentligt.
  7. Tillsätt äggen och sedan bakpulvret.
  8. Blanda ihop jäsdeg och smet med vetemjöl.
  9. Dela degen i två delar. Kavla först ut ena delen till en rektangulär kaka. Skär ut fyrkantiga bitar. Lägg en klick vaniljkräm på varje och vik därefter in hörnen till mitten lite omlott, så det blir tätt för krämen. Vänd bullarna med skarven nedåt i pappersformar.
  10. Gör sedan likadant med den andra delen av degen. Låt jäsa 15 minuter
  11. Baka i mitten av ugnen på 225º tills de är genombakade och har fått fin färg.
  12. När du ska servera bullarna pensla med smält smör eller margarin och doppa sedan i socker.
  13. Om du fryser bullarna vänta med margarin och socker ovanpå.
  14. LYCKA TILL!!!

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • isanden 28 februari 2010

    Hej! När jag läste receptet tyckte jag det lät lite ovanligt och gott. Jag söker gärna lite utöver det vanliga som man brukar baka. Har inte haft tid ännu, men jag lovar höra av mig när baket är klart. Hälsn isanden

  • georgina 5 mars 2010

    Mycket bra arbetsbeskrivning, som är lätt att följa, och ett otroligt gott resultat. Tack för ännu ett fantastiskt gott recept.

  • carnis 4 juli 2010

    Lite extra arbete med väldans goda

  • woopi 16 april 2011

    Väldigt goda bullar det blir fler bak frmöver.

  • Blusebluppen 24 november 2011

    Hej! Jag bakade dessa igår och kan säga att de gick åt som smör i solsken. Mumma

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.