Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljäppelkaka

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Vaniljkräm, äpplen och kaka - allt i ett.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda samtliga ingredienser till pajdegen i en matberedare. Kör till en deg. Mjöla händerna och tryck ut hälften av degen i en form med löstagbar kant (24 cm). Låt formen och resterande deg vila i kylen.
  2. Vaniljkräm: Blanda alla ingredienser utom vaniljsocker i en kastrull. Sjud krämen under omrörning tills den tjocknar, den får inte koka. Låt den sedan svalna. Tillsätt vaniljsocker.
  3. Bred ut vaniljkräm i botten av pajen. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Lägg dem på vaniljkrämen i formen. Rulla ut resterande deg till längder på mjölat bakbord. Lägg dem som ett galler över äppelklyftorna.
  4. Grädda ca 40 min på den nedersta falsen. Pudra över lite florsocker. Servera pajen nygräddad.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.