Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljbakelser

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Smaskens

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta ihop matfett, socker och mjöl till en deg och lägg den svalt en stund.
  2. Blanda grädde, mjölk, äggulor, vetemjöl och strösocker i en kastrull och låt blandningen sjuda under noggrann omrörning med en trägaffel. Se till att den inte kokar utan hela tiden hålls på måttlig värme tills den tjocknar. Låt krämen svalna och tillsätt vaniljsockret.
  3. Kavla ut mördegen 2-3 mm tjock och ta ut runda kakor. Dessa ska bli "lock" till bakelserna. Se till att drygt hälften av degen blir kvar mellan kakorna. Arbeta ihop detta "spill" och fördela det i smorda bakelseformar. Tryck ut degen i botten och upp efter kanten på formarna.
  4. Lägg först en klick av vaniljkrämen i varje bakelse och därefter locket av deg ovanpå. Tryck till deglocket så att skarven blir tät.
  5. Grädda bakelserna vackert guldbruna och låt dem sedan svalna i formarna. 200 grader, ca 20 minuter. Lossa dem försiktigt och garnera dem med siktat florsocker och cocktailbär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.