Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljbullar

 
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Från nybakat.

Ingredienser

Instruktioner

Värm mjölken till ca 37 grader. Smula ner jästen i mjölken, rör om tills allt löst sig. Rör ner hälften av mjölet och låt degen jäsa övertäckt ca 20 minuter. Rör ner smör,och socker och ägg i den lösa degen. Tillsätt resterande mjöl, lite i taget och arbeta snabbt ihop till en lös men smidig deg. Dela i 30 bitar, trilla bullar med lätt hand och lägg i formar. Låt jäsa övertäckta tills degen reser sig igen efter tryck, ca 30 min. Tryck med mjölat finger ett hål i varje bulle och fördela marsankrämen däri. Pensla med uppvispat ägg, strö över pärlsocker och mandel. Grädda i 250 grader 8-10 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.